Hírek

2010.07.22. 16:29

A szegényebb gyermekekért - Megfizethető étkeztetés Kőszegen

A kőszegi képviselők nagy empátiával, jó érzéssel módosították a város hatályos szociális rendeletét, amely kedvezőbb a szegényebb családokban felnövő gyermekeknek.

Némethy Mária

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett, a kőszegi polgármesteri hivatal  gyámügyi és szociális osztályvezetője javaslatára a kőszegi képviselők módosították a város hatályos szociális rendeletét. Ezzel kedvezőbb helyzetbe hozták a szegényebb családokban élő gyermekeket.

Eszerint a gyermekintézmények étkezési térítési díja tanévenként 10 ezerről 20 ezer forintra emelkedett. Ugyanakkor a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, bölcsődés, óvodás, 1-7. évfolyamon nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő, fogyatékos gyermekek számára nappali ellátást nyújtó gyermek után az intézményi térítési díj száz százalékát, a három- vagy többgyermekes családoknál gyermekenként az intézményi térítési díj 50 százalékát ezentúl kedvezményként kell biztosítani.

Tekintettel arra, hogy a Legyen jobb a gyermekeknek Nemzeti Stratégiában foglaltaknak megfelelően az ingyenes gyermekétkeztetés a bölcsődés, óvodás, 1-5. évfolyamon tanuló gyermekeken túl  2009-ben a 6. évfolyamos rászoruló tanulókra, az idén pedig már a 7. évfolyamos rászoruló tanulókra is vonatkozik, a rendelkezésükre álló pénzügyi forrásokból a kevesebb igénylőnek több kedvezményt tudnak biztosítani Kőszegen.

Céljuk: a szegényebb családokban nevelkedő gyermekek számára is minél hosszabb időre  lehetőleg a teljes tanévre megfizethető és igénybe vehető legyen az étkezés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!