Hírek

2010.07.28. 15:11

Biológiai szennyvíztisztító is épül Kemenesmihályfán

Régi álom válik valóra Kemenesmihályfán: 2011 végére kiépül a szennyvízcsatorna-hálózat, és elkészül a szennyvíztisztító. A falu 130 millió forint támogatást nyert a projekthez.

Nagy Ildikó

Kemenesmihályfán nem először "futottak neki" a szennyvízcsatorna-hálózat megépítésének. Először 1999-ben, majd 2003-ban is megvolt a szándék, a terv azonban terv maradt. 2006-ban a település 48 millió forintot nyert a Vas Megyei Területfejlesztési Tanács pályázatán, és a 20 millió forint saját erővel megtoldott összegből akkor a falu 240 házából 170-hez ért el a gerincvezeték, és ezeken a helyeken a bekötéseket is megoldották.

Az önkormányzat a közelmúltban pályázatot nyújtott be a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program  Kistelepülések szennyvízkezelése elnevezésű intézkedésre, és a településen élők nagy örömére 130 millió 399 ezer forint támogatást nyertek a szennyvízcsatorna hálózat és a szennyvíztisztító megépítésére.  

A támogatási szerződést szerdán írták alá a faluházban: a jelentős pénzügyi segítségről szóló dokumentumot Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. részéről Horváth Jácint ügyvezető, valamint a település polgármestere, Cseledi Jenő látta el kézjegyével.

A beruházás összköltsége 153 millió 410 ezer 519 forint, a pályázaton elnyert 130 millió 399 ezer forinton felüli összeget a település lakói, illetve az önkormányzat fizeti.

Cseledi Jenő polgármester szerint az 550 lelkes falu lakói örülnek a beruházásnak, főleg annak, hogy a kis település ilyen jelentős pályázati támogatáshoz jutott. A projekt részeként egy biológiai szennyvíztisztító is épül a faluban.

A támogatási szerződés aláírását követően immár kiírhatják a közbeszerzési pályázatot. A tervek szerint 2011 végére teljesen kiépül a szennyvízcsatorna-hálózat és elkészül a szennyvíztisztító.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!