Hírek

2010.08.08. 15:09

Heinavesi-Körmend: meghosszabbított együttműködés

A finnországi városban meghosszabbították Heinavesi és Körmend húszéves testvérvárosi szerződését. Riitta Tilus és Bebes István polgármesterek méltatták az eseményt.

Kozma Gábor

E napokban hőségrekordok dőlnek meg szerte Finnországban, így Körmend testvérvárosában is. A finnek láthatóan nincsenek felkészülve a nagy, 30 fokos melegre és arra, hogy most a szauna helyett ajánlatosabb a tavakban fürödni. A jubileumra népes delegáció érkezett a finn városba Körmendről, képviselők es táncosok. A Béri Balogh Adam együttes produkciója tovább forrósította a hangulatot a 3 ezer lakosú városkában, ováció kísérte a produkciót. Tegnap pedig a két település első embere meghosszabbította a testvérvárosi szerződést.

Mindketten hangsúlyozták a találkozások léleképítő erejét és azt, hogy most új szakasz jöhet. A kultúra mellett megjelenhet a gazdaság is. Heinavesi 1300 négyzetkilométeren terül el, fő bevételi forrása a kereskedelem és a turizmus.

A kapcsolatok több szinten is tovább fejleszthetők, de ehhez alapos feltérképezés kell. A jubileumi ünnepen ott voltak a két város közötti kapcsolatok megalapozói is. Külön megköszönték Pintér Pál munkáját. Bebes István méltatta az eddig történteket, kiemelve: mindaz, ami van, nem lehetett volna a két város polgárainak segítsége nélkül.

Korbacsics Tibor, a táncosok vezetője pedig azt emelte ki, hogy a körmendi fiatalok ittlétük alatt lelkileg sokat építkeztek, tanultak. Az együttes nagy feltűnést keltett az északi országban, amerre megjelentek népviseletben, megtapsolták őket. Egy biztos, a két nép barátsága éppen olyan töretlen, mint a két városé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!