Hírek

2010.10.14. 14:54

Pályázatok, amelyek nekünk szólnak

Egyetemistaként minden támogatásra szükségünk van. Érdemes figyelni a meghirdetett pályázatokat, melyek - elnyerésük esetén - némi anyagi vonzattal, s egyfajta dicsőséggel is járnak. Ezeket a lehetőségeket vesszük most sorra.

UNIVerZOOM

Talentum Díj:

Ez a díj a természet-, élet-, és társadalomtudományok területén fiatal tudósok, kutatók, szakemberek szellemi kreativitásának elősegítésére, kimagasló tudományos teljesítmények elismerésére jött létre. Elnyerésére kutatási-, fejlesztési-, tudományos eredményekkel, illetve megvalósítás alatt álló projektekkel lehet pályázni.
Bővebb információk: http://www.talentum-ceta.hu/" target="_blank"
Beadási határidő: 2010. október 25.

Művészeti Ösztöndíj:

A HÖK által meghirdetett ösztöndíjban azok a hallgatók részesülhetnek, akiknek tanulmányi átlaga a pályázat beadását megelőző félévben 3.51 felett volt. Ehhez mindössze egy szabadon választott technikával készített alkotást kell beadni, „Évszakok” témában. A pályázat célja, hogy támogassa azon kiemelkedő művészeti tevékenységet végző hallgatókat, akik munkájukkal öregbítik az NYME Savaria Egyetemi Központ hírnevét.
Határidő: 2010. október 28.

Bursa Hungarica:

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra az állandó lakhely szerinti illetékes települési önkormányzatnál lehet jelentkezni. Ennek célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása.
Tájékoztató és űrlap itt érhető el: http://www.okmt.hu/" target="_blank".
Határidő: 2010. október 29.

V. Ifjúsági Bolyai Pályázat:

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett pályázat a felsőoktatásban tanuló, a tudomány művelése iránt elkötelezett és meghatározott témában elmélyedni képes tehetséges hallgatók támogatását és munkájuk elismerését szolgálja.
A pályázóknak a következő témában kell dolgozatot készíteniük kutatómunkájukról: A középiskolai ógörög nyelvoktatás 1850 és 1945 között.
Beadási határidő: 2010. október 29.

"Határtalanul" - Fotó- és filmpályázat:

Az Apáczai Közalapítvány által kiírt fotó- és filmpályázat diákoknak szól. Ennek célja, hogy megmutassák, hogy az országhatárokat átlépve új tájakat, helyeket, embereket megismerni, külföldön, magyarokkal kapcsolatba kerülni a XXI. században korszerű és fiatalos tevékenység.
Jelentkezési határidő: 2010. október 31.

A Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) pályázata:

A 2011/12-es tanévre pályázatot hirdet a magyar állampolgársággal rendelkező hallgatók, oktatók, kutatók és művészek részére. Az elnyert ösztöndíjjal külföldi képzéseken, hosszú vagy rövid tanulmányutakon, illetve nyári egyetemeken lehet részt venni.
További információk: http://www.scholarship.hu/" target="_blank"
Pályázati határidő: 2010. november 15.

Médiapályázat:

Az OTP Fáy András Alapítvány felsőoktatásban nappali tagozaton tanulók számára médiapályázatot hirdet. Ennek elnyeréséhez honlap- és plakáttervezés, vagy egy kisfilm készítése szükséges.
Részletek itt: http://www.otpfayalapitvany.hu" target="_blank"
Határidő: 2010. november 15.

Az Oktatásért Közalapítvány pályázata:

A közalapítvány támogatja, hogy a kiemelkedő tehetséget mutató felsőoktatási hallgatók nemzetközi versenyeken és hazai, illetve nemzetközi konferenciákon vegyenek részt. A pályázatot olyan tanulók nyújthatják be – az adott kar által – akik valamely tehetségterületen kimagasló képességűek.
Még több infó: http://www.oktatasert.hu/" target="_blank".
Beadási határidő: 2010. november 30.

További pályázatokért keresd Egyetemünk honlapján (http://www.bdtf.hu" target="_blank", Pályázatok fül) felsorolt kiírásokat, melyek folyamatosan frissülnek. Nagy segítség lehet továbbá a Karrier Iroda weboldala (http://www.bdf.hu/szki/ki/" target="_blank"), ahol szintén minden hasznos információt megtalálhattok a pályázatokkal kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!