Hírek

2010.11.24. 06:06

Sárvár: csaknem 100 millió forint hardvereszközökre

A sárvári képviselő-testület még októberben úgy döntött, nem hosszabbítja meg az iskolákban használt hardvereszközök bérleti szerződését. Most a megvásárlásról határoztak.

Erős D. Zoltán

A Nádasdy Tamás Általános Iskola, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Barabás György Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola, a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola az elmúlt öt évben hardvereszközöket bérelt.

A városi képviselő-testület a legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy az elkövetkező időszakra nem kívánja a bérleti szerződést meghosszabbítani, hanem azok visszadásáról határozott. Erre válaszul az eszközök tulajdonosa felajánlotta azt a lehetőséget, hogy az iskolák vásárolják meg az általuk használt hardvereket.

Ez az önkormányzat számára is elfogadható ajánlat volt, ezért Kondora István polgármester arra kérte az intézmények vezetőit, hogy az ajánlatot fogadják el, és az erre vonatkozó szerződést kössék meg.

Az eszközök megvásárlására az önkormányzat a jövő évi költségvetésben csaknem 100 millió forintot biztosít. Ebből 33,6 millió forint fedezi a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola, 25,1 millió a Barabás György Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola, 22 millió forint a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola, 18,5 millió pedig a Nádasdy Tamás Általános Iskola eszközvásárlását.

Az előzetes információk szerint a számlázás 2011. januárjában lesz, ha a számlák előbb érkeznének, akkor az intézményeknek saját költségvetésükben kell forrást találniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!