Hírek

2010.12.20. 17:15

Duna TV: luxus magánklinikai kezelések közpénzből a volt elnöknek

Prémiumnak akkor van értelme, ha világos feladatokat tűzünk ki, amelyeket teljesíteni kell a plusz pénzért. Célkitűzések nélkül, ráadásul fix összegű prémiumot a rendszerbe építeni nemcsak értelmetlen és pazarló, hanem a munkát leértékelő, a dolgozókat összemosó, egyszóval káros gyakorlat volt - nyilatkozta Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió vezérigazgatója.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A hétfői Magyar Nemzetnek adott interjújában arról beszélt, hogy a tévé több munkatársa is úgy dolgozott 400-500 ezer forintos alapbérért, hogy cserébe semmilyen teljesítményt nem vártak el tőlük.

A vezérigazgató megerősítette, hogy az I. kerületi rendőrkapitányságon megtette a feljelentést ismeretlen tettes ellen, különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés címén, miután nyilvánvalóvá vált: a televízió egy luxusszínvonalat nyújtó magánklinikával kötött nyolcmilliós szerződést, de a közpénzen vásárolt szolgáltatást csak Cselényi László volt elnök és az általa kinevezett Szekeres László műszaki és gazdasági igazgató és feleségeik vehették igénybe.

Mint azt Ókovács Szilveszter hangsúlyozta: a gazdasági igazgató felelősségét is felveti az a gyakorlat, hogy a televízió által vásárolt használati cikkeket, valamint tévékészülékeket értékük 5 százalékán vehették meg egyes dolgozók. 

"Személyében és családilag is érintett a távozó gazdasági-műszaki főigazgató úr a magánklinika-ügyben, és a (Magyar Nemzetben megjelent) interjúban körvonalazott pozícióváltási históriában is, amikor színleg távozott mint alelnök, de másnap újraszerződött mint főigazgató. A két nap között pedig kiáramlott csaknem 53 millió forintnyi közpénz" - sorolta az új vezérigazgató az általa eddig feltárt ügyeket. 

Ókovács Szilveszter egyúttal kijelentette, hogy a tervezett arculatváltást 2011 szeptemberére tervezik, "új műsorstruktúrával, sok színnel és újítással". Mint azt korábban már hangsúlyozta: a Duna Televízió az Arte, a Mezzo és a 3Sat tematikus televíziók mintájára képzeli el a kulturális, zenei adó kialakítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!