Hírek

2011.01.27. 15:44

Székelyudvarhely: leváltották Szász Jenő alpolgármestert

Leváltotta alpolgármesteri tisztségéből Szász Jenőt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnökét csütörtökön a székelyudvarhelyi városi önkormányzat.

MTI

A Transindex portál és a Krónika című napilap internetes oldalának csütörtöki tudósítása szerint a leváltás mellett tíz önkormányzati képviselő szavazott, ami elegendő volt, hiszen az alpolgármester menesztéséhez minimum tíz voksnak kellett összegyűlnie, ellenkező esetben a leváltási határozat elutasítottnak tekinthető.

A voksolás titkos volt, de vélhetően az RMDSZ kilenc, valamint a Zöld Párt egyik önkormányzati képviselője támogatta Szász menesztését, a kilenc MPP-s városi tanácsos ugyanis nem szavazott.

A határozatot Bunta Levente, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben 2008-ban megválasztott polgármester terjesztette elő, aki azzal vádolta Szászt, hogy az elmúlt három hónapban havonta mindössze 12-16 órát tartózkodott munkahelyén.

Szász Jenő szerdai sajtótájékoztatón elmondta: nem érte váratlanul Bunta javaslata, mert több mint fél éve tud arról, hogy a polgármester tervbe vette menesztését. Szerinte az utóbbi időben anyagilag átláthatatlan a városháza tevékenysége, s ezért Bunta olyan emberekkel dolgozna inkább együtt, akik gyávák szembeszállni vele.

A 2008-as önkormányzati választásokon a Szász Jenő vezette MPP volt az RMDSZ egyik kihívója, a két magyar párt jelöltjei főként Székelyföldön versengtek egymással az önkormányzati posztokért. Szász 2008 előtt 12 évig Székelyudvarhely polgármestere volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!