Hírek

2011.02.24. 14:10

Kőszeg: a város fejlődési irányait segíti meghatározni a felmérés

Ma már a városok is versenyeznek egymással. A még jobb pozícióért nem várt segítséget kapott egy világcégtől Kőszeg, amely belevágott az Élhetőbb város programba.

Némethy Mária

Smarter cities, azaz Élhetőbb város. Az IBM Magyarország Kft. négy magyarországi városnak, Veszprémnek, Székesfehérvárnak, Tatabányának és Kőszegnek ajánlotta fel a világcég a föld 40 városában már kipróbáltan bevált programját. 

Kőszegen Pongrácz Ferenc operatív igazgató és Suhajda Attila kormányzati kapcsolatok igazgató Huber László polgármesterrel közösen ismertették a díjmentes programot a sajtó képviselőivel. 

A város fejlődési, fejlesztési irányait segítik meghatározni. Ahogy a két igazgató fogalmazott: tükröt tartanak a hihetetlen jó adottságokkal rendelkező Kőszegnek. Két hónapos közös együttműködés, rengeteg adatszolgáltatás után ötletekkel állnak elő. Velencében, Pekingben például a turisztika terén sikerült nagyon hasznos információs rendszert kiépíteni. Például mobiltelefon segítségével műemlékekről, múzeumokról is kapható információ. Talán a turizmus fejlesztését ajánlja majd Kőszegnek az IBM? 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!