Hírek

2011.03.04. 13:14

Informatikai fejlesztés a Szombathelyi Egyházmegye iskoláiban

A Szombathelyi Egyházmegye négy általános iskolája részesedik abból a több mint 40 millió forintos pályázati támogatásból, amelynek köszönhetően az intézményeket korszerű infokommunikációs eszközökkel látják el.

MTI

Veres András szombathelyi megyés püspök pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja keretében elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően az informatikai fejlesztés hamarosan megvalósul, az iskolák a közbeszerzési eljárás lefolytatása után várhatóan a jövő tanév elejéig hozzájuthatnak az új, korszerű informatikai eszközökhöz.
   
A projekt keretében iskolai számítógépeket, interaktív táblákat, iskolai wifi hálózat kiépítéséhez szükséges berendezéseket, illetve sajátos nevelési igényű tanuló oktatásához szükséges informatikai eszközöket szereznek be.
   
A sajtótájékoztatón megjelent szombathelyi, sárvári, celldömölki és jánosházai katolikus iskolák igazgatói elmondták: örülnek az új eszközöknek, hiszen saját forrásaikból hasonló léptékű fejlesztésre nem volt lehetőségük.
   
Veres András a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az egyházmegye katolikus iskoláiban ugyanazt a tananyagot oktatják, mint bármely más általános iskolában, a hitoktatás és az a szellemiség, amelyre ezekben az intézményekben törekednek, pluszt jelent.
   
A megyés püspök szólt arról is, hogy az egyházi iskolák kiegészítő támogatása ma már elérte azt a szintet, amit az állam az önkormányzatok által fenntartott általános iskoláknak nyújt. Örömét fejezte ki, hogy a jelenlegi kormányzat már átadott egymilliárd forintot abból a korábbi tartozásból, amelyet a kiegészítő normatíva kapcsán Állami Számvevőszék is megállapított. Szavai szerint ebből a pénzből a Magyar Katolikus Egyház létszámarányosan részesült.
   
Veres András kitért arra is, hogy az elmúlt hetekben a sajtóban olyan híradások jelentek meg, amelyek szerint nehéz helyzetben lévő önkormányzatok átadnák általános iskoláikat egyházi fenntartásba. Mint mondta, ilyen trend a Szombathelyi Egyházmegyében nem figyelhető meg, jelenleg csupán egyetlen iskola átvételéről tárgyalnak, de azt egyelőre nem kívánta megnevezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!