Hírek

2011.03.15. 18:52

Március 15.: dr. Hende Csaba miniszterrel ünnepelt Táplánszentkereszt

"A világtörténelem bebizonyította, hogy az emberek csak egy valamiért hajlandóak odaadni az életüket: a hitükért" - idézte az angol írót, Gilbert Keith Chestertont az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulója tiszteletére rendezett táplánszentkereszti megemlékezés dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, a település ünnepségének szónoka.

Nagy Ildikó






OLDALTÖRÉS: Hende: sok tennivalónk van még a szabadság terén









Hende: sok tennivalónk van még a szabadság terén









Hende: sok tennivalónk van még a szabadság terén









Hende: sok tennivalónk van még a szabadság terén

Sok tennivalónk van még a szabadság terén, nemzedékünk feladata és küldetése, hogy kiszabaduljunk az országot fojtogató adósságcsapdából - hangoztatta a nemzeti ünnepen mondott beszédében kedden a Vas megyei Táplánszentkereszten Hende Csaba.

 "Jelenleg tízszer annyit költünk minden évben adósságunk visszafizetésére, mint amennyit például a haza védelmére fordítunk", nem jut elegendő pénz kórházakra, munkahelyteremtésre, nem jut pénz az életünkhöz alapvetően szükséges dolgokra sem - mondta a honvédelmi miniszter.
 "Akárki mit ábrándoz, csak a vagyonos nemzet szabad" - idézte Széchenyi István szavait. 
Hende Csaba szerint ha nemcsak az eszünkbe vesszük, hanem a szívünkbe is engedjük ezt a mondatot, rá kell ébrednünk, hogy nagyon is sok teendőnk van még a szabadság terén.
Szavai szerint a mi nemzedékünk feladata és küldetése, hogy kiszabaduljunk az adóság csapdájából, amely most már nem a jövőnket, hanem a mindennapjainkat emészti el.
 "A mi feladatunk, hogy visszaadjuk az országnak az önrendelkezés szabadságát, hogy megszabadítsuk az országot a fojtogató terhektől" - mondta.
Csak akkor számíthatunk arra, hogy a dolgok kedvezően alakulnak, "ha a gondviselés is mellénk áll, és ha mi is megtesszük a magunkét" - fűzte hozzá a politikusa, aki az egyéni országgyűlési választókerületéhez tartozó községben mondott beszédet a nemzeti ünnepen.
"A mi nemzedékünk sem rosszabb, mint az 1848-49-es szabadságharcosoké", vagy azoké, akik ezer esztendőn át felépítették, megtartották és megvédték ezt a hazát - jelentette ki.
 "Mindannyiunkat a hitnek kell vezetnie, a hitnek abban, hogy mi, akik ebben a hazában élünk, összetartozunk, s a hitnek a magyar szabadságban. Nagy ajándék, hogy ezért a hitért nekünk most nem meghalnunk, hanem élnünk és dolgoznunk kell" - mondta Hende Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!