Hírek

2011.03.23. 17:34

Piacképessé tennék termékeiket a szociális foglalkoztatók

A Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. elsődleges célja új munkahelyek teremtése, továbbá az, hogy piacképessé tegyék a szociális foglalkoztatókat, és azok termékeit is.

Prófusz Péter

A Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft., a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által támogatott fejlesztési programban, az ország több pontján működő szociális foglakoztatók fejlesztését vállalta. Mint azt Horváth Olga, a kft. ügyvezetője elmondta: 2005-ben jött létre az a szociális foglalkoztatási rendszer, mely a pszichiátriai betegeknek, a fogyatékos, szenvedélybeteg embereknek, illetve a hajléktalanoknak nyújt segítséget. E foglalkoztatási formában jelenleg közel 8 ezer 500 fő vesz részt.

Az ügyvezető szerint 2006-tól egészen napjainkig jelentős infrastrukturális fejlesztések nélkül jöttek létre az első szociális szervezetek. Horváth Olga úgy látja, mára nyilvánvalóvá vált, hogy ezen foglalkoztatók csak úgy képesek a piacközeli működésre, ha termékeiket, szolgáltatásaikat piacképessé teszik.

Az ügyvezető hangsúlyozta: 2010 őszén a Foglalkoztatási Hivatal pályázatot hirdetett a szociális foglalkoztatók fejlesztésére. Erre a Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. is benyújtotta programját, melyet öt és fél millió forinttal támogattak. A cél tehát az, hogy a tíz kiválasztott szervezetet - melyből négy Vas megyei - alkalmassá tegyék a piacképes működésre.

Horváth Olga elmondta: négy területen - kerámia, textil, wellness, csomagolás - írtak ki termékfejlesztési pályázatot. A hamarosan beinduló honlap mellett az országban két helyen (a régióban Bükön) tartandó börzén  is reklámozni kívánják majd a termékeket. A cél egy védett és támogatott piac kialakítása, mely Nyugaton  hosszú ideje  jól működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!