Hírek

2011.03.14. 09:33

Vasi intézmény a köszi-adomány egyik nyertese

Tíz nevelőotthon kapja A közösség szíve (köszi) program 2010. őszi gyűjtőakciójában összegyűlt adományokat. Köztük van a gencsapáti gyermekvédelmi intézmény is.

Tersztyánszky Krisztina

Az egyik hazai áruházlánc és egy kozmetikai cég 2010 őszén hirdette meg tavalyi második gyűjtési akcióját, azzal a céllal, hogy tíz megye egy-egy gyermekotthonát olyan eszközökkel, felszerelésekkel vagy használati cikkekkel támogassa, amelyre az adott intézménynek leginkább szüksége van. A programban résztvevő minden egyes termék után 30 forint került a közösség virtuális perselyébe, és az így összegyűlt 10 millió forintot egyenlő arányban osztják szét a nyertes intézmények között. A program honlapjára látogatók a megyékre, illetve azok gyermekintézményeire voksolhattak. 

A köszi program honlapján és a postai úton beérkezett szavazatok összesítése után a FICE (Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége Magyarországi Egyesülete) javaslata alapján választoták ki megyénként azt a nevelőotthont, amely részesül az egymillió forint értékű támogatásban.
 
- Óriási segítség a köszi adománya, amelyet intézményünk nyert el. Nagyon örülünk neki - mondta el Horváth Artúr, a Gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény igazgatója.
 
Az intézményeknek szánt adományok átadására idén március végén kerül sor.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!