Hírek

2011.03.30. 18:41

X-Faktor minigála - őrjöngő tinikkel

Hétfő este a Vastag-testvérek és Király L. Norbi tette tiszteletét az MMIK-ban megrendezett X-Faktor mini gálán. Ahogy arra számítani lehetett, a művelődési ház színháztermi lelátójának nagy részét csillogó szempárú tizenéves (kis)lányok töltötték meg.

Toronyi Dávid

A rendezvény mindenféle sallang, és felesleges külsőség nélkül zajlott le, hiszen az színpadon egymást váltó énekeseken kívül maximum egy mikrofonállvány volt látható. A fellépők a már jól megszokott koreográfia szerint tudták le a haknit, hiszen a tehetségkutató műsorban már bevált dalokkal bírták hol helyben táncolásra, hol ritmusra hajlongásra a publikumon helyet foglaló fanatikus rajongókat.

A közönség összetételét figyelembe véve a dalok összeállítása kissé bizarra sikerült. Furcsa volt például figyelni, ahogy a többségében serdülőkorú, vagy a még fiatalabb kisiskolások közösen éneklik Király L. Norbival a „Néha úgy hiányzik a marihuána...” kezdetű Tankcsapda slágert, vagy, hogy a 8-10 évesekből verbuválódott alkalmi tánckar egy emberként ugrál Vastag Csaba mögött Tom Jones „Sex Bomb”-jára.

A buli azonban nem kelthetett csalódást a műsort a tévében is hűségesen nyomon követők számára, hiszen a „Vastag-brothers” melankolikusabb nótáikkal generáltak sikoly-ovációt, míg Király L. Norbi reszelő hangjával üvöltötte le az ember fejéről a hajat. A produkciókat többször megszakították az előadók kisebb interakciókkal, melyeket hol egymással, hol a közönséggel folytattak.

Ezzel legtöbbször elnyerték a hallgatóság tetszését, de akinek a szeme elé nem ereszkedett le a fanatizmus és végtelen rajongás rózsaszín ködje, az néha foghatta a fejét. Ilyen volt például, amikor az idősebbik Vastag egy bonyolult lingvisztikai probléma tudományos fejtegetésébe kezdett, mégpedig hogy melyik a helyes: Norbertnak, vagy Norbertnek? Vagy amikor Király L. Norbi színpadra köpésével is hisztérikus visítást, valamint „Jó vagy, Norbi!” bekiabálásokat váltott ki.

Összességében azonban azt lehet mondani, hogy akik pénzért jegyet váltottak, kétségtelenül jól szórakoztak, és szigorúan marketing szempontból ez a tény sikernek tekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!