Hírek

2011.04.17. 17:30

Extrém torony: felavatták az ország legmagasabb mászófalát a Holdfényligetben

Ha kedvünk támad falra mászni, irány a Holdfényliget, ahol a hétvégén fölavatták az ország legmagasabb mászófalát. Takács Katalin, a Holdfényliget marketingvezetője elmondta: tudomása szerint a Holdfényligetben frissen fölavatott ÍrottKavics jelenleg a legmagasabb mászófal az országban.

Ölbei Lívia

A 16 méter magas mászófal - körülbelül ilyen magasba nyúlik  egy hatemeletes lakóház - a 18 méter magas extrém torony (vagyis az ÍrottKavics) része.

A Holdfényliget az idei szezonban március közepe óta várja a friss levegő és a természet szépségei mellett különleges kalandokra is vágyó csoportokat, egyéni kirándulókat.  A kalandpark tréning- és táborszervezésre egyaránt alkalmas, de osztálykirándulások célpontjának is kiváló. És a kötélpályák gyűrűjében most már falat mászni is lehet (egy nehezebb és egy könnyebb útvonal kínálkozik). A mászás jutalma a sikerélmény mellett a gyönyörű táj: a torony tetejéről akár a Ság jellegzetes körvonalai is kivehetők. A  torony teteje ráadásul mászás nélkül, kötélhágcsón is megközelíthető.


A falmászást  természetesen mindig animátorok segítik; a szabályok szerint akár már 6 éves gyerekek  is nekiindulhatnak a 16 méteres magasságnak. A szombat délelőtti toronyavatón a szombathelyi rendőrség kommandós egysége tartott bemutatót (nem először a Holdfényligetben), az akcióba bevonva a gencsapáti gyermekotthon lakóit is. Ezzel hivatalosan is átadták rendeltetésének az extrém tornyot: ezentúl, ha falra mászni támad kedvünk, nem kell sokat gondolkodnunk: irány a Holdfényliget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!