Hírek

2011.05.25. 13:48

Sukoró-ügy: az Alkotmánybírósághoz fordult Joav Blum

Nem hallgatta meg a három beidézett tanút a sukorói telekcsere kapcsán közokirat-hamisítással vádolt Joav Blum magyar-izraeli üzletember büntetőperének szerdai tárgyalásán a Székesfehérvári Városi Bíróság, a vádlott védője ugyanis fellebbezést jelentett be a bíróság egyik döntése ellen - mondta el a Fejér Megyei Bíróság szóvivője.

MTI

Gieszné Boda Orsolya tájékoztatása szerint a vádlott betegsége miatt távollétében megtartott tárgyalás kezdetén a védő kezdeményezte: a bíróság forduljon az Alkotmánybírósághoz a lakcím-nyilvántartástól szóló jogszabály egyes rendelkezéseinek alkotmányellenessége miatt.    

Miután a bíróság ezt a kezdeményezést elutasította, a védő bejelentette, hogy az ügyben a vádlott már korábban az Alkotmánybírósághoz fordult, s kérte, hogy annak döntéséig az eljárást függessze fel a bíróság. A tárgyalást vezető Veseli Éva bíró ezt is elutasította. A döntés ellen Bánáti János védő fellebbezést jelentett be. 

Ennek következményeként a tárgyalás akkor folytatódhat majd, ha a Fejér Megyei Bíróság elbírálta a fellebbezést. A 2009 decemberében kezdődött perben a sukorói telekcsere ügyében ismertté vált Joav Blumot azzal vádolja az ügyészség, hogy közokirat-hamisítást követett el, amikor 2008-ban Sukorón csak névlegesen létesített lakóhelyet, azaz az általa előbb bérelt, majd megvásárolt, leromlott állagú ingatlant nem kívánta életvitelszerűen használni. 

A per első tárgyalásán az üzletember azt mondta, hogy tervezte az ingatlan felújítását, a munkálatok megkezdését azonban édesapja halála miatt el kellett halasztania.  

A büntetőper több tárgyalását is el kellett halasztani Joav Blum betegsége miatt. Távolmaradása - a kirendelt igazságügyi orvos szakértő szerint - egészségi állapota miatt indokolt. 

A sukorói ingatlancsere ügyében polgári peres eljárás is folyik a Székesfehérváron. A Fejér Megyei Bíróságon június 24-én folytatódó perben a magyar államot képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. - felperesként - az állam tulajdonában levő sukorói külterületi és Joav Blum Pest megyei ingatlanjaival kapcsolatos telekcsere-szerződés semmissé nyilvánítását, az üzletember pedig a kereset elutasítását kérte a bíróságtól.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!