Hírek

2011.08.25. 12:03

Novákfalván táboroznak a hátrányos helyzetűek

Hátrányos helyzetű és roma fiatalok népesítik be ezen a héten az üdülőfalut, Velem-Novákfalvát. Napjaik gerincét egészségnevelő és művészetterápiás foglalkozások adják.

Tersztyánszky Krisztina

A Hárofit Közhasznú Egyesület egy pályázat jóvoltából szervezhette meg a fiatalok szemléletformáló programját, amely most a közös táborozáshoz érkezett. A tizenévesekből és fiatal huszonévesekből álló közösség tagjai a korábbi foglalkozásokról már jól ismerik egymást. A táborban egészségnevelő előadásokat hallgatnak, délutánonként pedig két csoportban művészetterápiás foglalkozásokon vesznek részt.

Hogy ez mit is takar, arról Nárai Dóra, a Teleki Blanka Szakképző Iskola diákja így mesélt:

- Ezeken a foglalkozásokon mindenki megmutathatja a kreativitását, új és új festészeti technikákkal ismerkedünk meg. De nem az a fontos, hogy szép legyen az, amit rajzolunk, hanem hogy felszabaduljunk, és őszintén kifejezzük vele  a legbelsőbb érzéseinket. Miután festettünk valamit, utána mindig elemezzük egymás munkáit. Sokszor a kép alkotója maga is meglepődik, hogy tényleg igaz, amit róla a rajza alapján közösen kimondunk.

Dóra hozzáteszi: táborozó társaival már a program elején megismerkedtek, nagyon jó barátokra lelt ebben a közösségben. Ez a hét még jobban segít, hogy összeszokjanak és odafigyeljenek egymásra.

Persze a hat nap nem csak lélekelemzésből áll. Nem hiányozhatnak a szabadidős programok, a foci, a pingpong, a játékos vetélkedők, a kézműves foglalkozások  és a pancsolás sem, amit uszoda híján ötletesen egy nagy felfújható medencével oldottak meg a szervezők. A táborozóknak lovaskocsizásra, lovaglásra is adódik lehetőségük, és az üdülőfalu adottságait kihasználva a magyar történelemmel is alaposabban megismerkednek a táborozás ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!