Hírek

2011.09.28. 06:14

A kilencedik Szüreti Dalostalálkozót tartották Káldon

Az idei dalostalálkozó is színvonalas programmal várta a népzenét és néptáncot kedvelő közönséget - nyilatkozta Vörös Krisztina, a vendéglátó Káldi Asszonykórus vezetője.

Dominekné Bándoli Bernadett

Szeptember 24-én ismét benépesült a káldi Faluház. Szüreti dalostalálkozóra gyűltek össze idősek és fiatalok. Immár 9. alkalommal hívta össze a megye néhány művészeti csoportját a Káldi Asszonykórus. Dalosok érkeztek Bobáról, Ikervárról, Sárvárról és Hegyfaluról, citerások Sitkéről és táncosok Hegyfaluról: a Bobai Daloskör, a Castrum Gemini Énekegyüttes Ikervárról, a Nyugdíjas Egyesület Kórusa és a Petőfi úti Óvoda Óvónői Kórusa Sárvárról, a HÁNCS néptánc csoport és a Művelődési Ház kórusa Hegyfaluról, a Sitkei Citerazenekar és Daloskör Sitkéről, a Morzsarozmaring és Rozmaring éneklő csoport és az Asszonykórus Káldról.

A találkozó Somogyi Mihály celldömölki kisbíró humoros, népies köszöntő rigmusaival és dobpergetésével kezdődött. A művészeti csoportok egymás után mutatták be énekes, táncos műsorukat. Felemelő érzés volt ennyi dalt kedvelő és hagyományt tisztelő embert együtt látni és hallani! A dalostalálkozón kiállította munkáit Szabó Ilona, hegyfalui amatőr festőművész is.

A délutánt a káldi asszonyok finom házisüteményei és a káldi borosgazdák újborai koronázták meg. Aki velünk ünnepelte a népdal közösséggé kovácsoló erejét, az lelkében gazdagon tért haza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!