Hírek

2011.12.22. 16:05

Tudástárral ünnepelt az Apáczai Kiadó

Volt miért ünnepelniük az Apáczai Kiadó kollektívájának szerdán a fővárosban. Esztergályos Jenő, a kiadó vezetője a kiéleződő versenyre is felhívta a a figyelmet.

Kozma Gábor

Az Apáczai Kiadó karácsonyi ünnepségét, valamint a Tudástár projektátadóját tartották szerdán a cég budapesti,  József körúti székházában. A kiadó eredményes évet zárt, jelentős nemzetközi sikereket ért el a tankönyvkiadás, illetve írás területén. A frankfurti könyvvásárról elhozták az egyik nagydíjat, de ott voltak számos más, határontúli eseményen is. Esztergályos Jenő, a kidadó vezetője megköszönve a kollektíva munkáját, majd a kiéleződő piaci versenyre hívta fel a figyelmet. Egyúttal szó esett a Tudástár néven futó projektről, amely megvalósulásához az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja több mint 107 milliós támogatást adott.
 
A Tudástár a nemzetközi folyamatok által előrevetíthető pályán mozogva a hazai piacon egyedülálló. Az igényeket egy-két évvel megelőző rendszerként mutatkozik be, amely a puszta tartalom elérésen túl fejlett pedagógiai szolgáltatásokat, egyszerűbb adminisztrációt valósít meg, hangzott el az ünnepségen. Ahol azt is hangsúlyozták: a portál szolgáltatásai teljes mértékben megfelelnek a hazai oktatásnak, a pedagógusok által támasztott elvárásoknak. A Tudástár létrehozását az is indokolta, hogy jelentősen megnőtt azoknak a köre, akik már elvárták, hogy a tartalmakat az igényeiknek megfelelően tudják keresni és elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!