Hírek

2012.04.30. 05:04

Diáknapok 2012 NYME-SEK módra

Április 23-án kezdetét vette az NYME-SEK Hallgatói Önkormányzata által megszervezett, és már jó előre beharangozott diáknapok, mely egészen 27-éig várta a fáradt, bulizni vágyó egyetemistákat. Az egész hetet betöltő koncertdömping elmúltával kijelenthetjük: ez volt az az esemény, ami feltette a pontot az i-re közeledve a félév végéhez, az egyetem hallgatói utoljára ereszthették ki a gőzt ilyen nagyszabású keretek között még a vizsgaidőszak beköszönte előtt.

Chamer Boglárka

Ebben a pár napban teljes mértékig eluralkodott a fesztivál-életérzés, a hangulat a pénteki bonusz nappal kiegészítve pedig a tetőfokára hágott. Köszönhető volt ez annak is, hogy a szervezők hetekkel az esemény indulása előtt próbálták ráhangolni a hallgatóságot a zenei kavalkádra, így például visszaszámlálást indítva a diáknapok hivatalos Facebook oldalán, továbbá pozitívumot jelentett az is, hogy ebben a szemeszterben a diákok maguk is „alakíthatták” a programkínálatot, szavazhattak arról, hogy kiket látnának szívesen az idei diáknapok fellépői között.

A rendezvénynek az egyetem udvara, valamint a C épület aulája adott otthont. Az anyagi keret folyamatos csökkenése sem látszódott meg a műsorstruktúrán, hiszen az igen szélesre sikeredett zenei repertoárban szerepelt a Belga, Punnany Massif, Dj. Szatmári ft Jucus, Hollywood Rose Guns N’ Roses Tribute Band, Nagy Feró és a Compact Disco, ezen felül pedig közel 10 hallgatói zenekar mutatta meg tehetségét a nagyérdeműnek, a bonusz napot nem számítva.
A hétfői, nulladik nap a sport jegyében telt el, mert ugyebár „Ép testben, ép lélek”. A Sportpont nevezetű program, az újraélesztés alapszintű oktatása, Strongman verseny és végül, és a nagymúltú HKLB döntő volt terítéken. A díjátadó után a rektorcsapatok kampányfilmjeit tekinthették meg a jelenlévők. Ezek után már a lazítás kapta a főszerepet- ahol garantált volt a nevetés és szórakozás - a keddi nap magában foglalta a hagyományos diákrektor vetélkedőt, foglalatosságot a diákoknak a Digitális Erőd és az 1 perc és nyersz, harcművészeti bemutató és a száraz torkúak nagy örömére, a borkóstoló is nyújtott.

Hétfőtől kezdve az egyetem udvaráról élőben jelentkezett a Berzsenyi rádió, biztosítva a nyugalmas órákra a zenei forrást az udvaron egybegyűltek számára. Megnyílt a Művészetek utcája is, ami egész héten várta a kreativitásra éhes látogatókat. 17 órától kezdődően a sátor vált főszíntérré, egymást követték a fellépők - a Sivatagi Moha,  Eston és Csuta, valamint a Belga.

A koncert-áradat és a diákrektor vetélkedő a szerdai napon is folytatódott, azok, akik ebben nem vehettek részt, azoknak az óriás twister, valamit a sportsziget kínált szórakozást.

Még teljesebbé tette a kikapcsolódást az, hogy a hallgatók „tehermentesen”, órák nélkül élvezhették az időközben napsütésessé vált időjárást.

15 órára már a diákrektor csapatok is szabaddá váltak, így mindenki egyszerre csápolhatott a sátorban, a SEK hangját keresték ugyanis, akit Ziembicki Dóra személyében meg is találtak. Azonban itt még nem állt meg a buli, mert a színpadon kibontakozni vágyó hallgatókat a Street Child, a Remekded, a Summer Love, a Zaporozsec és Tohu Bohu követte. Ekkorra már kellőképpen fellelkesült a társaság, így pezsgő hangulatban várták, hogy felcsendüljenek a jól ismert slágerek a Punnany Massif, illetve Dj. Szatmáriék előadásában. Egyöntetűleg elmondhatjuk tehát, hogy ezen az estén senki sem maradt ülve, ahogy azt egy igazi koncerten illik, ugrált, énekelt és tapsolt valamennyi megjelent.

Időközben elgondolkodhattunk azon, hogy maradt-e még a diáknapozóknak energiája a csütörtöki napot illetően, a válasz abszolút pozitív, hiszen utoljára rajtoltak a diákrektor csapatok és lezárult a köztük zajló vetélkedő is. A HKLB mellett pedig  még a nagy múltra visszatekintő NYME SZÉPE ÉS Mr. NYME szépségverseny is vonzotta a szurkolni vágyókat és szépségre éhezőket az A épület dísztermébe. A versenyre az egyetem összes karáról nevezhettek azok, akik úgy érezték, hogy helyük lenne egy efféle megmérettetésen. 12 női és 5 férfi döntősünk két órán át gondoskodott a kellemesen túlfűtött és vibráló légkörről, megmutatták legszexibb és legmenőbb oldalukat is, hiszen bikinis és party szerelésükben is láthattuk őket. A megétettetést követően a hölgyek mezőnyéből Simon Mária fejére került az a bizonyos korona, míg a férfiak köréből Berta Csaba kapta a Mr. NYME címet.
A  közönség soraiban ülő lányok sem csüggedhettek, hiszen Prof. Dr. Gadányi Károly elnök-rektorhelyettes úr beszédében elmondta, hogy számára a teremben ülő valamennyi hölgy szépségkirálynő.

A későbbiek folyamán színpadra lépett A hegyi vadász, az Opus Null, a Humanoid, és a Lunchbox, ők a különböző hangzásvilágnak köszönhetően egy egészen új zenei élményt nyútottak, majd a Guns N’ Roses-fanok nagy örömére megjelent a Hollywood Rose Guns N’ Roses Tribute Band is. Lüktető energiában és tomboló fiatalokban ezen az estén sem volt hiány. Ha valaki eddig a pontig még mindig úgy érezte, hogy hiányt szenvedett volna bármiben is, Nagy Feró és a Compact Disco koncertjén pótolhatta azt. Remélhetőleg mindenki talált a saját szájízének megfelelő show-t a csütörtöki napon is.

A pénteki bonusz napra külön jegyet kellett váltaniuk a hallgatóknak, hiszen a szervezők 9 fellépővel örvendeztették meg a retro szerelmeseit, és ami be is váltotta a hozzáfűzött reményeket, az estét röviden egy szóval lehetne jellemezni: fergeteges. Tiszteletüket tették a sátorban az egykori magyar könnyűzene csillagai: Zoltán Erika, a Kozmix, Ámokfutók, Hip Hop Boyz, V-tech. UFO együttes valamint az Animal Cannibals. A szervezők igyekeztek a rendezvényt nyitottá tenni, megpróbáltak nyitni a város felé is, az egyetem vonzáskörzetébe tartozó városlakóknak azonban ki sem kellett mozdulniuk otthonukból, szerencsére, vagy pechjükre, hiszen ekképpen is részük lehetett abban, hogy hogyan is diáknapoztak a város egyetemistái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!