Hírek

2012.06.07. 21:10

A végrehajtó irodája előtt demonstráltak Szombathelyen

Szombathely - Az Asztalos és társa végrehajtó iroda előtt demonstráltak csütörtök délután a Fehér Kéményseprők Szövetsége és az otthonvédő Koppány csoport tagjai. Bitófát is vittek magukkal.

Nagy Ildikó

– Azt akarjuk, hogy a végrehajtó is tudja meg, milyen érzés az, ha a nyakára járnak – mondta a csütörtöki délutáni rekkenő hőségben a Fehér Kéményseprők sárvári elnöke, Dabasi Tamás, aki azt is hozzátette, hogy oka volt annak, hogy késve érkeztek a meghirdetett demonstrációra. Szigetszentmiklóson kezdték a napot, ahol elmondása szerint sikerült megakadályozniuk egy család kilakoltatását.

Az otthonvédők komóddal, padlóvázával, kerekesszékkel, műanyag karosszékekkel, bitófával „rendezték be” a lefoglalt közterületet a Fő tér sarkában, az Asztalos és társa végrehajtó irodának helyet adó épülettel szemben. Dabasi Tamás elmondta: a bajba jutott embereket kisemmiző, sokszor jogtalanul intézkedő végrehajtók és azok nepper seregei ellen demonstráltak. Hozzátette: a 2008 végén megalakult Fehér Kéményseprők Szövetsége az országban eddig több mint 120 ezer kilakoltatást akadályozott meg. Az otthonvédő civilekből álló Koppány csoport tagjaival közös országos tiltakozó akciójuk egyik állomása volt a csütörtöki szombathelyi demonstráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!