Hírek

2012.06.01. 10:03

Békefi Antalra emlékeztek Szombathelyen

Szombathely - A vasi népzenekutatóra, Békefi Antalra emlékezve a Brenner János Általános Iskola az idén is megrendezte az óvodások és alsó tagozatos kisdiákok részére népdalversenyét.

Tóth Gábor

A hagyományos, népszerű rendezvénynek az iskola Hollán utcai épülete adott otthont. Tizenegy intézményből érkeztek a gyerekek. Englert Zsolt igazgató úr köszöntő szavai után az iskola diákjainak adtak műsort, majd dr. Veres András megnyitója hangzott el.

A versenyt az óvodások kezdték egyéni és párosénekkel, majd az 12., végül a 34. osztályosok adták elő a népdalokból összeállított dalcsokrukat. Versenyen kívül az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ Micimackó Óvodájának kicsinyei örvendeztették meg a közönséget produkciójukkal.

Az előadásokat követően a gyerekeket és kísérőiket táncház, frissítő várta amíg a zsűri értékelése megszületett.

Az eredményhirdetésen a díjakat és jutalmakat Lazáry Viktor alpolgármester úr adta át. A zsűri elnöke, Békefi Zsuzsanna nyugalmazott zenetanár, ének-tankönyvszerző, értékelésében kiemelte a gyerekek felkészültségét, tiszta énekhangját. Szólt a népdal fontosságáról, a magyar népzene sokszínűségéről, és a hagyományok minden magyar számára kötelező ápolásáról. A zsűri tagjai voltak még: Tanai Erzsébet népdalénekes, népzeneoktató, Békefi Antal Attila zenetanár, a Bartók Béla Zeneiskola furulya tanszékének vezetője, valamint Orosz Sándor a Bartók Béla Zeneiskola igazgatója. Az ajándékcsomagok mellé a teljesítményeik alapján a gyerekek arany-, ezüst-, és bronzminősítést kaptak a zsűritől így senki nem távozott üres kézzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!