Hírek

2012.06.21. 18:16

Elhúzták a klórt szállító tartálykocsikat

Szombathely - Információink szerint a szükséges javítások után csütörtökön elhagyták a várost a klórt szállító meghibásodott vasúti tartálykocsik.

Kiss Tamás

Befejeződött annak a három, Szlovéniába tartó, klórt szállító, műszaki hibás tartálykocsinak a javítása, amelyeket  még a múlt héten irányítottak a MÁV Vasjármű Kft. szombathelyi üzemébe, miután az ellenőrzés műszaki hibákat tárt fel. A megyei kataszrófa-védelmi igazgatóság közlése szerint a problémát orvosolták, így a közlekedési hatósági vizsgálatokat követően a járművek elhagyhatják - információink szerint csütörtök délután már el is hagyták - az üzemet.

A közlekedésgépészeti meghibásodás a tartályokat nem érintette, de mivel azok tartalma veszélyes árunak minősül, a katasztrófavédelem folyamatosan biztosította a helyszínt, és kontrollméréseket végzett. Ezek alapján kijelenthető: a tartályokból a környezetre veszélyes anyag nem került a levegőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!