Hírek

2012.06.21. 11:51

Lemondott Vaskeresztes polgármestere

Vaskeresztes - Lemondott Krancz Imre, a falu eddigi polgármestere, aki büszke az elért eredményekre. Mint elmondta: most pihenni szeretne.

Kiss Tamás

Krancz Imrét a vaskeresztesiek 2002-ben választották meg önkormányzati képviselőnek, s alpolgármesteri megbizatást is kapott. A következő választási ciklusban is ugyanezen feltételek mentén tette a dolgát, egészen 2006 áprilisáig, amikor is az akkori polgármester távozását követően ő vette át a község ügyeinek irányítását. Az ősszel polgármesterré választották, s 2010-ben is ő lett a falu elöljárója. Lemondását június 6-án adta be, elmondása szerint azért, mert a polgármesteri munka mellett nem maradt elég ideje és energiája a magánéletére.

Falubeliekkel beszélgetve kiderült, sajnálják a döntését, elmondásuk szerint Krancz Imre polgármestersége alatt rendezetté vált a falu, az egyik általunk megkérdezett fiatalember pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban bel- és külterületi utak épültek, s a templom külső tatarozására is sor került. Eredményként többen is azt hangsúlyozták, hogy a korábbi csatározások után mostanság béke honol a községben.

- Az eddiginél nyugalmasabb életet szeretnék élni, és úgy érzem, most jött el az ideje annak, hogy az ígéreteimet teljesítve, emelt fővel adhassam át a helyemet - fogalmazott Krancz Imre.

Mint megtudtuk, az átadás-átvétel az elmúlt napokban megtörtént, a választási bizottság pedig a jövő héten dönt az időközi voksolás napjáról. Erre várhatóan majd szeptember végén kerül sor, addig Balázs János alpolgármester látja el a polgármesteri feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!