Hírek

2012.06.27. 05:01

Szinetár, Celiméne, szerelem

Kőszeg - A várszínházi programban egyetlen estén - szerdán 20.30-tól - lehet szerencséje a közönségnek A mizantróp című Moliére-előadáshoz, amelyben a színészek Quimby-t énekelnek.

Ölbei Lívia

A Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínháza Moliére A mizantróp című színművét Petri György fordításában vitte színre - és ez önmagában sokat hozzátehet a sikerhez. De van itt még más is: a bezárkózó, magányos, frusztrált   "embergyűlölő" történetéhez Quimby-dalokat, Kiss Tibor-szövegeket választott Bori Tamás rendező. Fontos tényező, hogy a színészek élőben, a nyílt színen énekelnek. Például azt, hogy "az élet szép, csak te, Világ, vagy beteg, / Megfertőzte valami az embereket, / A bizalom nyakán kígyó tekereg, / Zokog a bohóc, a macska kiköpte az egeret." Elvégre az igazi színháznak mindig itt és most, személyesen kell megszólalnia.

Alceste szerepében Makranczi Zalánt, szerelmese, Celiméne szerepében Szinetár Dórát láthatja a közönség, többek között Jászberényi Gábor, Perjés János, Kolti Helga, Szendi Szilvi, Szabó J. Viktor társaságában. Az előadás ma  20.30-kor kezdődik a Kőszegi Várszínházban: a Brenner-ház udvarán. Vigyázat: az idén egy estés vendégjátékok várhatók, vagyis egyszeri és megismételhetetlen az alkalom. (Esőnap természetesen van: június 28-án, szintén 20.30-tól.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!