Hírek

2012.07.25. 18:22

Izzószálak alkonya

Szombathely - 2012 végéig megszűnik a hagyományos izzószálas villanykörte gyártása az EU-ban. A 75 wattnál nagyobb izzókat már most sem lehet előállítani.

Peltzer Géza

A cél az energiatakarékosság, s a klímavédelem, mégis sok szempontból  sokan vitatják az intézkedést. A kérdések egy részét csak a közeljövő műszaki fejlesztései rendezhetik majd megnyugtatóan. A kompakt fénycsövek két legfontosabb  előnye  az energiatakarékosság és a tartósság. A kompakt izzók egyhuzamban történő, tartós használatnál azonban az arra érzékenyeknél szemfáradás, fejfájás léphet fel. Joggal lehet ugyanakkor abban reménykedni, hogy a jobb minőségű kompakt fénycsöveknél a fejlesztések során ki lehet küszöbölni ezeket a  ma még negatív hatásokat.
 Gyakori kritika az is a kompakt fénycsövekkel szemben, hogy fénye nem adja vissza az eredeti színt, mert karakterisztikája eltér a természetes fényétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!