Hírek

2012.07.03. 13:10

Köztisztviselők napja Szombathelyen

Szombathely - Kedden volt a köztisztviselők napja. Hagyomány Szombathelyen, hogy a ferences templomban reggel közös misén vesznek részt a közszolgálat dolgozói. Kedden is így volt.

Némethy Mária

A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban kezdeményezte, hogy a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére Magyarországon július 1-je legyen a köztisztviselők napja. 1997-ben volt az első.

A köztisztviselők napja alkalom arra, hogy a közösségért dolgozók munkáját megköszönje a társadalom. Azokat szokták köszönteni ezen a napon, akik a sokszor személytelennek tűnő, a jogi szabályok között működő hivatalokban lelkiismeretesen végzik napi teendőjüket, szolgálják településüket. Tisztában vannak azzal, hogy a nagyon magasan képzett, megbízható köztisztviselői kar alapvető feltétele a jól működő államnak.

Szombathelyen tizenegyedik éve kötődik egy másik hagyomány is ehhez a naphoz. Dr. Asbóth Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi vezetője kezdeményezésére ezen a napon a ferences templomban közös misére gyűlnek össze a közszolgák. Erre az idén meghívta a közszolgálatban dolgozók legszélesebb körét: a kormányhivatal, a kórház, a bíróság, az ügyvédi kamara, a színház és a városi tv dolgozóit is.

A reggel fél 8-kor kezdődött misét dr. Sill Aba Ferenc ferences szerzetes mutatta be, a könyörgéseket dr. Gál Róbert jegyző és dr. Szele Györgyi hatósági osztályvezető, a szentleckét dr. Andor Szabolcs, a városi bíróság elnökhelyettese olvasta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!