Hírek

2012.07.11. 13:42

Traktorok és mezőgazdasági gépek égtek ki Szarvaskenden (Frissítve)

Szarvaskend - Kedden délután négy órakor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez: mezőgazdasági épület ég Szarvaskenden.

Tóth Kriszta


A település határában a volt TSZ major területén keletkezett a tűz. Kigyulladt az egyik épületben az ott parkoló traktor, majd a lángok nagy sebességgel terjedtek át több másik munkagépre.
A tűzesethez kivonultak a szombathelyi és a körmendi hivatásos tűzoltók, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat és zalaegerszegi egységek is jöttek segíteni. Több nagy értékű traktor és egyéb mezőgazdasági gép is a tűz martalékává vált. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a kigyulladt épületben két oxigénpalack és ötven szénabála is volt. A bálák felét eloltották, a másik  felét a tulajdonos kérésére felügyelet mellett  elégették. A tűzoltóknak három vetőgépet sikerült megmenteniük, a kár így is mintegy 150-200 millió forintra becsülhető. A beavatkozás során az egyik beosztott tűzoltó könnyebben megsérült, kivizsgálásra a körmendi kórházba szállították. 


Szerdán  felkerestük az eset helyszínét, szerettünk volna tájékozódni, hogy az aratási szezon közepén bekövetkezett katasztrófa mennyire hátráltatja a  betakarítási munkákat. A  falu szélén levő telephelyre azonban lapunk munkatársait nem engedték be, az illetékessel nem tudtunk szót váltani, és az ott álló, teljesen kiégett  traktorok lefotózására sem adott engedélyt a tulajdonos.
Az eset kapcsán tűzvizsgálatot végeznek a szakemberek.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!