Hírek

2012.08.09. 05:46

A hétvégén rajtol a női NB I-es bajnokság, a Viktória készül

Szombathely, Újperint - A hétvégén elkezdődik a női labdarúgó NB I. 2012/2013-as idénye. A Viktória-Trend Optika FC csapata vasárnap a Király Sportlétesítményben a Nyíregyházát fogadja.

Vastag Nándor

Az előző szezont bajnoki és Magyar Kupa ezüstéremmel befejező Viktóriának a nyári szünetben új csapatot kellett építenie. Az együttesből meghatározó játékosok távoztak, a középpályás Rácz Zsófia, a védő Tóth Enikő és a kapus Szvorda Melinda is légiósnak állt. Érkezett a támadó Széles Viktória és a védő Szalkai Rita, soproni kölcsönjátékból a középpályás Nemes Krisztina tért vissza, s talán a legnagyobb fogás, hogy a középpályásként és a védőként is bevethető Marsai Nikoletta féléves szlovákiai kitérő után ismét a vasiaknál szerepel.


- Az elképzelt csapat keveset tudott együtt készülni, sajnos sérülés is volt, valamint a győri ingázók sem tudtak mindig jönni - mondta a szombathelyiek edzője, Iszak Gábor. - Az edzőmérkőzésekből nem igazán lehetett lemérni, hol tartunk a csapatépítésben, mert velünk hasonló játékerőt képviselő együttessel nem találkoztunk. Most megpróbáltunk kicsit erősebben tréningezni, ezért úgy gondolom, fizikálisan felkészültek vagyunk. Nem lesz könnyű dolgunk, ez a bajnokság még kiegyensúlyozottabbnak ígérkezik. Az Astra fiatal csapata rutinosabb, tapasztaltabb lett, a bajnok MTK továbbra is erős, a Femina új edzővel készül  négy csapat lehet a bajnokság meghatározó tagja. Minden meccsnek úgy kell nekivágni, főleg egy Viktóriának, hogy a bajnoki cím a cél. Az pedig majd közben kiderül, mire leszünk képesek. Az biztos, hogy Rácz Zsófi nagy veszteség, őt nehéz lesz pótolni. Jakab Réka lehet a helyettese, esetleg Nagy Dóri, vagy még Marsai Niki léphet egy sorral feljebb. Szerencsére a bajnokság elején gyengébb csapatokkal találkozunk, melyek elleni mérkőzéseket be tudjuk építeni a felkészülésbe. Próbálunk majd többféle rendszerben játszani, s ezeket meccsek közben is változtatni.

A nyitófordulóban, vasárnap (14.30) hazai pályán a nem túl erős Nyíregyházát fogadják a szombathelyiek.
- Jó rajtot akarunk venni, minél biztosabban, sok góllal nyerni - folytatta az edző. - Az ellenfélről nem sokat tudunk, tavaly például el sem jöttek hozzánk; remélem, ez nem történik meg újra. Biztosan tudunk különböző dolgokat gyakorolni, valamint a lányoktól gyors, kombinatív játékot várok. Idén agresszívabbak szeretnénk lenni, ezért harcos, motivált focistákat akarok a csapatban látni.

Ezek is érdekelhetik