Hírek

2012.08.15. 07:40

A püspöki városban, Szombathelyen köszöntötték Máriát

Zalaszentiván - Nagyboldogasszony vigíliáján (Szűz Mária mennybementelének ünnepe) Zalaszentivánról tizennégyen, vonattal indultak Szombathelyre, hogy megtekintsék az ötezer főt befogadni tudó Sarlós Boldogasszony székesegyházat.

Horváth László

A lelki- és testi zarándoklat első állomása a Szent Norbert templom volt, ahonnan rövid séta után érkeztek a zalaiak a székesegyházhoz. A székesegyházban tartott imádság után a püspöki palota földszinti termében, Sala Terrana-ban Pomeisl György kalauzolta kis csoportot, akik megcsodálták Dorffmaister István freskóit, és megtekintették a Brenner János emlékkiállítást. A tárlók közt láthatták a vértanúhalált halt lelkipásztor személyes tárgyait, és azt a papi öltözetet, amit halálakor viselt.

A múzeumlátogatás után a szombathelyi-egyházmegyei három éve alapított könyvkiadót-könyvesboltot keresték fel a zalaszentiváni, alibánfai és pethőhenyei zarándokok, akik hazafelé még betértek Szent Erzsébet templomába, ahol hálát adtak azért, hogy Égi Édesanyánkat imádságos lelkülettel köszönthették Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!