Hírek

2012.08.20. 20:38

Ünnepeltek a vadászok - Idén tíz éve, hogy megnyitott az Őrségi Vadászati Kiállítás

Magyarszombatfa - Vasárnap megélénkült az Őrségi Vadászati Kiállításnak helyet adó épület és környéke: vadászok, látogatók érkeztek, hogy megünnepeljék a fennállás tizedik évfordulóját.

Péter Gyöngyi

Egész napos programot szerveztek vasárnap annak alkalmából, hogy tíz éve működik a település szélén lévő vadászati kiállítás, amelyet sok ezren látogattak meg ez idő alatt, és gyönyörködtek az értékes trófeagyűjteményben. Az épület körül az árnyas helyeken főztek, hűsítőket kortyoltak, beszélgettek a vadászok, szép számmal érkeztek turisták is. A ház előtti füves részen sátrat állítottak, itt délelőtt vadászfórumot tartottak, kora délután pedig Hubertuszmisét.

Év elejére bizonytalanná vált a kiállítás sorsa, amely állami támogatást nem kap, bevételeiből kell eltartsa magát. A válság miatt a korábbinál kevesebb a turista, kevesebb a bevétel is, ez kérdésessé tette a további működést. Gömbös Mátyástól, a kiállítás tulajdonosától megtudtuk, a Vas Megyei Közgyűlés közbenjárásával közmunkaprogram segítségével sikerült az idén előteremteni az itt dogozó alkalmazott fizetését, ez az év tehát meg van oldva, de a jövő továbbra is bizonytalan.

– A turizmus sajnos a tavalyihoz képest is csökkent, ez természetesen nemcsak ránk, hanem a környéken működő más vállalkozásokra is vonatkozik. Kevesebb azoknak a turistáknak a száma, akik családdal, baráti körben jönnek, viszont felfedeztek bennünket az iskolák. Büszke vagyok arra, hogy a tavaszi nyitás után az ország minden részéből jöttek hozzánk. A másik nyitási irány Szlovénia, ahol még sokan nem tudják, hogy egy ilyen kiállítás működik hozzájuk elérhető közelségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!