Hírek

2012.09.28. 17:16

A világ fenntartható fejlődését segítik elő

Megyei körkép - A Teremtés Hete rendezvénysorozat célja a közös cselekvés, hogy a keresztény közösségek aktívan vegyék ki részüket a teremtett világ fenntartható fejlődésének elősegítésében.

Simon Erzsébet

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2008-ban adta ki a Felelősségünk a teremtett viágért című körlevelét, amelynek megjelenése után létrehozták a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesületet. A szervezet célja, hogy a magyar katolikus közösségek teremtésvédelmi elkötelezettségét növeljék az egész társadalom javára. A Teremtés Hetét - amely szeptember 30-ától október 7-éig tart, és ebben az évben már negyedszerre ünneplik meg - idén is ökumenikusan szervezik, a témája: Jézus és a teremtett világ. A répcelaki Szent István Plébánia helyi programokkal kapcsolódik a Teremtés Hete rendezvénysorozatához. Kedden az uraiújfalui általános iskolások látogatnak a nicki plébániára, ahol hagyományőrző közösségi programok lesznek. Október 6-án pedig a világgyalogló nap alkalmából kerül sor a Répcelaki Csatangolóra: a városi művelődési háztól a nicki Rába partig túráznak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!