Hírek

2012.09.04. 08:43

Aranydiplomás tanítót köszöntöttek

Répcelak - Szuggesztív, következetes, kiváló szaktudású pedagógus volt Keszei Kálmánné. A Móra iskola tanévnyitóján vette át aranydiplomáját.

Simon Erzsébet

Keszei Kálmánné ötven évvel ezelőtt kapta meg tanítói oklevelét a Szombathelyi Felsőfokú Tanítóképző Intézetben. Az egykori vasegerszegi diák, Czigli Piroska útja egyenesen vezetett a katedrához. Az államvizsga után 1974-ig Vámoscsaládon tanított, majd a körzetesítés után Uraiújfaluba helyezték át. Valójában együtt ment a tanítványaival. Nagyon szeretett a kicsi gyerekekkel foglalkozni; igazi boldogságot jelentett számára, amikor a kis elsősök a tanév végére valamennyien megtanultak olvasni, írni, számolni. Szakmai tudását, eredményeit elismerték a kollégái és a felettesei is. Tudást, gondoskodást, támogatást, biztatást, dédelgetést, együttérzést, következetességet, és – ha kellett – szigorúságot kaptak tőle a tanítványai. 1997 júniusában zárta le az utolsó osztálynaplót, azóta nyugdíjasként tartja a kapcsolatot volt diákjaival, munkatársaival, és lélekben örökifjan az iskolákkal. Figyeli gyermekei, Balázs és Szabolcs – akik szintén a pedagóguspályát választották – beszámolóit iskolai munkájukról, nehézségeikről, sikereikről. Keszei Kálmánné, sokak Piri nénije a Móra iskola tanévnyitóján vette át aranydiplomáját Vargyai Vilmos uraiújfalui polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!