Hírek

2012.09.05. 15:20

Gencsapáti verbunk Varsóban

Gencsapáti - Varsóban vendégszerepelt a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes a Warsfolk Nemzetközi Néptáncfesztiválon.

Merklin Tímea

A lengyelországi Warsfolk fesztiválon hat együttes mutatkozott be három helyszínen Siedlcében, Dobrawkában és Varsóban. Varsó óvárosában felvonuláson, a szabadtéri színpadon (1000 férőhelyes, kupolával fedett nézőtérrel) két alkalommal is bemutatkoztak a gencsapátiak Csollány Csaba, Gerlecz László és Spiegel Zoltán koreográfiáival. Nagy sikert aratott a magyar néptáncokkal az együttes.

A sokat emlegetett lengyel-magyar barátság nem üres frázis; nemcsak a szerepléseken volt tetten érhető, hanem a szálláson, utcán, és a rögtönzött táncházak alkalmával is.

A folytatás az lehet, hogy egy nemzetközi együttműködés keretében a fesztivált szervezők és résztvevők egy közös Visegrádi Alaphoz benyújtásra kerülő pályázatot dolgoznak ki szeptemberben, amely reményeik szerint lehetővé teszi a hosszabb távú közös munkát és fesztivál szerepléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!