Hírek

2012.09.09. 05:59

Harmadszor is gurult a város

Celldömölk – Ezúttal az időjárás is az egyesület és a résztvevők kedvében járt: szombaton délután sokan eljöttek az Ifjúság napjára, az Ifjúság térre, játszani, rajzolni, légváron ugrálni, görkorcsolyázni.

Ölbei Lívia

A Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület rendezte meg az Ifjúság napját az Ifjúság téren, a programhoz csatlakozott a most már lassan mozgalomnak nevezhető Gurul a város-akció: a mindenféle guruló járművel közlekedő gyerekeknek, fiataloknak Gyuricza Imre kezdeményezésére szerveztek először versenyt, amely olyan sikeresnek bizonyult, hogy immár harmadszor lehetett nevezni az alkalmi ügyességi pálya leküzdésére. A Gurul a város-versenyre ezúttal ötvenegyen jelentkeztek, és délután öt óra tájban – már túl vagyunk a kutyás bemutatón - még bőven zajlanak a fordulók.



Közben egy pillanatig sem marad üres a színes és igazi légvár, amelyen olyan kényelmesen és szabadon lehet ugrálni (nem úgy, mint otthon a kanapén), és sokan állnak be a papírmasé római katona mögé, hogy arcukat a sisakja alá dugva fotó készülhessen róluk.  Lefényképezkedik ebben a marcona pózban Fehér László polgármester is, aki különben egyáltalán nem a harc, sokkal inkább a béke és a valódi összefogás híve. Ebben van az egyesület veleje is. Hasonló családi napra számíthatnak jövőre a Kodály lakótelepiek, a dömölkiek, aztán mindazok, akik a CVSE-telep környékén élnek. De alig néhány nap múlva, pénteken Alsóságon lesz „Mozdulj!”-nap egyesületi szervezésben: az iskolával, a nemrég átadott parkolóban.  Közben az Ifjúság napján megkezdődik a legifjabbak aszfaltrajzversenyének eredményhirdetése, az egyesületi aktivisták pedig nemcsak az ajándékokat készítik elő a sátor alatt, hanem kínálgatják a nyári melegben jóleső ásványvizet, és a télen-nyáron kelendő pogácsát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!