Hírek

2012.09.09. 18:45

Pars Krisztián idei utolsó versenyén is győzött

Szombathely - A Dobó SE olimpiai bajnok kalapácsvetője, Pars Krisztián nyert idei utolsó versenyén, és egyúttal legjobbnak bizonyult a World Hammer Challenge sorozatban is.

Vas Népe

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) több állomásból álló kalapácsvető versenysorozatában, a World Hammer Challenge-ben minden indulónak a három legjobb viadala számított bele a végeredménybe. Pars Krisztián a legutóbbi versenyén, kedden Zágrábban érte el a harmadik eredményét, és a 79,14 m-rel nemcsak megnyerte a horvát megmérettetést, hanem a challenge-ben is élre állt. A sorozat utolsó, Olaszországban rendezett versenyén pedig Németh Zsolt tanítványa bebiztosította a végső győzelmét. Rietiben szombaton selejtezőt is tartottak, és a tízfős mezőnyből a négy legjobb jutott a vasárnapi döntőbe. Pars a három kísérletből csak kettővel élt, és második dobása már elégnek is bizonyult; a 78,23 m-es eredménnyel elsőként jutott tovább. A fináléban 77,21 m-rel állt az élre, majd 77,91 m-re dobta a kalapácsot, végül harmadik kísérlete 79,22 m-ig szállt. A negyedik dobása érvénytelen volt, de ez nem is számított, mert toronymagasan győzött. A második az ukrán Szokirszkij (76,43), a harmadik az orosz Litvinov (75,21), a negyedik a cseh Melich (73,55) lett. A szombathelyi klasszis - aki idei utolsó versenyén vett részt - az olimpiát, az Eb-t és a challenge-et is megnyerte, amire korábban más még nem volt képes ugyanabban az évben.

A challenge végeredménye: 1. Pars Krisztián 242,35 m, 2. Pawel Fajdek (lengyel) 236,77, 3. Olekszij Szokirszkij 233,39.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!