Hírek

2012.09.18. 09:55

Vasban volt a Fekete Madonna (fotókkal frissítve)

Szombathely, Őriszentpéter - Fatimába tartó, Vlagyivosztokból indult 18 ezer kilométeres útján vasárnap Vas megyébe érkezett a híres kegykép, a czestochowai Fekete Madonna másolata.

Némethy Mária

„Oly korban élünk, mikor a halál civilizációjának világméretű támadása ártatlan emberek tömegeit pusztítja el... Az ember által alkotott nemzetközi jog megtagadja a jogvédelmet a magzati gyermektől... Szaporodnak a házasság és a család elleni támadások.”

A galériáért kattintson a képre!

Részlet azoknak a zarándokoknak az imájából, akik a Csendes-óceántól az Atlanti-óceánig viszik az Istenanya czestochowai kegyképének hiteles másolatát. Az életvédelmet hirdető Fekete Madonna Magyarországra Erdélyből érkezett, vasárnap Veszprémből „jött” Vas megyébe.

Szombathely határában, az északi elkerülő útnál Gaál Sándor oladi plébános vezetésével fogadták a kegyképet, a zarándokokat. A kép – oldalán magyar zászlóval – egy üveges szerkezetben érkezett. Így, autós kísérettel vitték a Fatimai Szűzanya tiszteletére és Boldog Batthyány László emlékére épült oladi templomhoz. A zsúfolásig megtelt templomba harangzúgás közepette négy Mária nevű hívő vitte be. Az ünnepi misét Gaál Sándor celebrálta, utána körmenetet tartva körbejárták vele a templomot, amelyben 13 óráig volt megtekinthető.

Délután a fél 3-kor kezdődött misére Őriszentpéterre érkezett, a híres Árpád-kori templomba, ahol 15 órától Herz Árpád Attila pálos szerzetes volt a mise főcelebránsa. A kegykép díszőrségét itt koronaőrök látták el. Őriszentpéterről Zalaegerszegre vitték a Fekete Madonnát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!