Hírek

2012.09.03. 14:40

Vátporpáci repülőtér - Képviselői összefogást sürgetnek

Szombathely - Nyílt levélben szólította összefogásra a vasi országgyűlési képviselőket a Vátporpáci repülőtér ügyében két MSZP-s politikus.

Burkon László

Dr. Nemény András és dr. Ipkovich György országgyűlési képviselők, a levél aláírói emlékeztetnek rá, hogy az Orbán-kormány augusztus 15-ei rendeletével visszavonta a Vátporpáci reptér nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás státuszát, amit még az előző kormány alapított. Meglátásuk szerint ezzel a kormány elvette az esélyét annak, hogy megvalósuljon az a projekt, amely az egész észak-nyugat-magyarországi térség számára ugrásszerű fejlődést hozna.

"Mi, Vas megyei képviselők nem hagyhatjuk, hogy a több száz kis- és középvállalkozásnak biztos munkát adó, több ezer munkahelyet teremtő, településeinknek kultúrára, sportra, szociális kiadásokra fordítható iparűzési adóbevételt jelentő beruházás és a hozzá kapcsolódó ipari-kereskedelmi logisztikai központ máig nem ismert okokból ne valósuljon meg!" - folytatódik a levél. "Azt kérjük most mindenkitől, aki felelősséget érez a Vas megyei családokért, hogy közösen kiállva értessük meg Magyarország miniszterelnökével: ez egy pártpolitikán és gazdasági érdekcsoportokon felül álló ügy. Ebben nekünk, politikusoknak dolgunk van. Ha ezt nem végezzük jól, utódaink joggal fognak felelősségre vonni bennünket!"

Az MSZP politikusai azt kezdeményezik, hogy a vasi országgyűlési képviselők fogalmazzanak meg közösen, és írjanak alá mindannyian egy nyilatkozatot, amelyben kiállnak a reptér megépítése mellett, és tegyenek meg mindent a megvalósításért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!