Hírek

2012.10.15. 07:28

Balesetek a megyében: vaddal, motorral, másik autóval ütköztek az autósok

Vas megye - Motorost és autós is ért baleset az elmúlt hét végén, egy sofőr pedig vaddal ütközött kocsijával.

Vas Népe

Egy rábapatyi nő október 14-én, kora délután Opel típusú személygépkocsival közlekedett Szombathely külterületén, a 87-es számú főúton, amikor haladása során áttért a szemközti sávba és nekiütközött a vele szemben, motorkerékpárral szabályosan közlekedő szombathelyi férfinek. Az ütközés következtében az elsődleges orvosi vélemény szerint a motoros nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Nem sokkal később Szombathelyen, a Maros utca és az Öntő utca kereszteződésében is közlekedési baleset történt, ahol két személyautó ütközött össze. Egy nő Fiat típusú gépkocsival közlekedett a Maros utcában, amikor a kereszteződésbe behajtva nekiütközött az Öntő utcában szabályosan haladó Ford típusú járműnek. Az ütközés következtében a Fiat megperdült és a hátuljával egy élő sövény kerítésének csapódott. A baleset során a Fiat utasa az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság mindkét ügyben eljárást indított.

Egy zalaegerszegi férfi személygépkocsival közlekedett október 14-én késő este Gasztony felől Csákánydoroszló irányába, a 8-as számú főúton, amikor haladása során a menetiránya szerinti bal oldalról hirtelen egy vaddisznó futott a járműve elé, mellyel ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a vad a helyszínen kimúlt.

Tizenhét baleset a hét végén

Vas megye közúthálózatán október 12. és október 14. között - pénteken, szombaton és vasárnap - összesen tizenhét közúti közlekedési baleset történt.
A személyi sérüléses balesetek közül az ütközés három esetben súlyos, illetve hat esetben könnyű sérüléssel végződött. Ezen kívül további nyolc, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt, mely közül három vadbaleset volt - tájékoztatott hétfőn a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!