Hírek

2012.10.18. 16:52

Felavatták a Csaba utcai felüljárót (fotókkal frissítve)

Szombathely - Az eredetileg tervezett határidő előtt 102 nappal elkészült a Csaba utcai felüljáró, amelyet csütörtökön délben át is adtak a gépkocsiforgalomnak.

Peltzer Géza

A Csaba utcai felüljáró ünnepélyes avatásának legizgalmasabb mondata nem köthető magához az eseményhez: dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter örömmel közölte az avatás résztvevőivel, hogy minden ellenkező hír ellenére meg fog épülni a térségben a tervezett cargoreptér azt is hozzátéve, hogy hivatalos bejelentés a jövő héten Szombathelyre látogató Orbán Viktor miniszterelnök szájából hangzik majd el. A tizenegy órakor kezdődő ünnepségen a miniszter előtt felszólalók méltatták a létesítmény fontosságát, mondván, hogy jelentősen megkönnyíti a városlakók életét, mivel ezentúl nem kell perceket, néha fél órákat várniuk a közlekedőknek. A felüljáró fontos eleme a GYSEV Zrt. beruházási programjának hallottuk. A vasúttársaság amúgy töretlenül fejleszt, újabb vonalakat vesz át a MÁV-tól, az utasok kényelme és a munkába jutása érdekében mindent megtesz. A felszólalók sorában dr. Puskás Tivadar polgármester mentőorvosként fontosnak tartotta elmondani, hogy a felüljáró alatti gyalogos és kerékpáros aluljáró olyan paraméterekkel rendelkezik, hogy szükség esetén egy mentőautó is elfér benne.

A galériáért kattintson a képre!

Több felszólaló is megköszönte a szombathelyieknek az építés idején tanúsított türelmét, a történelmi egyházak pedig megáldották a létesítményt. A felüljáró műszaki paraméterei valóban imponálóak: hossza 155 méter, acélszerkezete 310 tonna súlyú, az aluljáró hossza 52 méter, szélessége-magassága három méter. 3200 köbméter betont építettek be a szerkezetbe, az építés során megmozgattak 35 ezer köbméter földet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!