Hírek

2012.10.17. 15:30

Inkubátorházat avattak Körmenden

Körmend - Tout est possible – Minden lehetséges: ez a plakát fogadta a szépszámú vendégsereget a körmendi vállalkozói inkubátorház avatásán. Amelyet elsőként az országban családi, vagyis magánvállalkozás jegyez. A létesítmény az első lépésekben segíthet sokat.

Kozma Gábor

A szerdai avatóra sokan elmentek. A házigazda Galambos István, aki magánvállalkozásban, családjával üzemelteti az intézményt, többek között vendégei között tudhatta a környező ipari park gyárainak vezetőit, ismert üzletembereket, köztük Palotás János nagyvállalkozót, egykori miniszterelnök-jelöltet. A város részéről megjelent Bebes István polgármester, aki fontos momentumnak nevezte az inkubátorház indulását. – Azt várjuk tőle, hogy nagy lökést adjon a kezdeti lépésekhez, bátorítva a helyi erőket és a vállalkozói szellemet – mondta.

Az épület az ipari park szélén helyezkedik el, a volt téglagyári terület mellett. Emeletes, számos irodából és egy többfunkciós üzemcsarnokból áll. Ez utóbbi alkalmassá tehető gépjármű szervizelésre vagy nyomdának, de raktárnak, rendezvényeknek is helyet adhat. Nem véletlen a több funkció, hiszen a ház a kezdő vállalkozások elindítását hivatott segíteni. Ezért is adott rá 120 milliót az unió, amelyet 80 millióval meg kellett toldani. Galambos István ügyvezető a megnyitón elmondta, hogy a ház léte is egyfajta üzenet: 22 évvel a rendszerváltás után a hazai vállalkozásban is rendszerváltásra van szükség.

– A közvéleményben a vállalkozó képe nagyjából úgy él, hogy luxuskocsin jár, celebekkel üdül és csak dumál, mégis dől hozzá a pénz. Nos, ennek semmi köze a vállalkozáshoz, amely kőkemény feladat és megterhelő munka – mondta az ügyvezető, majd így folytatta: – Azért is választottam mottóul a Minden lehetségest, mert aki itt letesz egy jó üzleti tervet, elszánt a megvalósításban, az minden támogatást megkap. És bármi lehet belőle, talán idővel majd mellettünk vesz telket az új gyárának... Egy biztos: az ad hoc, műveletlen vállalkozók kora lejárt, erre nem alapozható modern gazdaság. Kiképzett, felkészült embereknek kell kezébe venniük a dolgokat, ők tehetik versenyképessé az országot. Ehhez pedig tanulni kell és mi mindenkit várunk – mondta.

Az avatáson leendő „vállalkozók”, óvodások adtak műsort, majd előadások következtek. E sorban Palotás János kiemelte: a jó vállalkozó lényege a hitelesség. Ugyanis a tőke oda megy, ahova meggyőzően hívják, így a vállalkozás felvirágozhat. A megnyitó az inkubátorház szolgáltatásainak bemutatásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!