Hírek

2012.10.24. 16:23

Jubileumi programsorozat a 25 éves Simon István Utcai Általános Iskolában

Szombathely - A Simon István Utcai Általános Iskolába járt a körzet rendőre is, aki csütörtökön vendég lesz egy pódiumbeszélgetés erejéig a gyerekek közt, de jön sakkozó, angoltanár, néptáncos is.

Merklin Tímea

- A gyerekek nem csak beszélgethetnek egykori tanítványainkkal, akiket példaként állítunk eléjük, hanem közös programjaik is vannak: szerdán néptáncprodukciót kaptak ajándékba, játszhatnak a nemzetközileg elismert sakkozóval, Ligeti Dániel olimpikonnal birkózhatnak, az "iskola rendőre" a jelvényeit, az egyenruháját is elhozza megmutatni, vendégünk lesz Kiss Norbert kamionversenyző. A hetedikesek alig várják, hogy együtt focizhassanak Gizmics Richárddal, a Haladás játékosával, aki szintén tanítványunk volt - tudjuk meg Takács Imrénétől, az OÁMK intézményegység-vezetőjétől az aktuális programokról.

Az iskola az 1928-ban épült oladi intézmény jogutóda, ahol 1987-ig folyt tanítás. Amikor az oladi lakótelep épült, a gyerekek még oda jártak iskolába. 1986-ban kezdték építeni itt az iskolát, hogy legyen elég hely. 1987. szeptember 1-jén kezdődött meg a Simon István utcai épületben  a tanítás. Eleinte nagyon zsúfolt volt, mára rendeződött a létszám: jelenleg 388 gyerek jár ide, akiket 32 pedagógus tanít.

Olyan tevékenységrendszert építettek ki az évek alatt, hogy a diákok ne csak a tanulásban, sportban,  hanem a művészi önkifejezésben is fejlődhessenek. Van görkorcsolya-oktatás,  öt éve két tannyelvű  angol oktatás, ebben partner a 2012  őszétől beolvadt Nyitra utcai intézményegység. Az iskola testvérkapcsolatot ápol a felsőőri és a csíkszeredai iskolával. Számos neves, hagyománnyá lett városi versenyt szerveznek.

A jubileumi programsorozatuk október 27-én szombaton 19 órától jótékonysági esttel zárul az iskola aulájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!