Hírek

2012.11.15. 13:43

Díj a virágos településnek

Nagyrákos - A Kertészek és Kertbarátok Szövetségének díját kapta a település a Virágos Magyarországért versenyen. A 306 lelkes falu lakói évtizedek óta szépítik környezetüket.

Nagy Ildikó

Hévízen tartották a Virágos Magyarországért mozgalom díjkiosztóját. A versenyre az idén 298 település nevezett. Közülük két vasi település  Nagyrákos mellett Kőszeg is  kapott díjat. Németh Istvánné, Nagyrákos polgármestere a Kertészek és Kertbarátok Szövetségének díját vehette át.



-  Nem először kaptunk elismerést  - mondta a polgármester asszony. Hozzátette: a faluban tavasszal kétezer tő egynyári virágot ültettek el, ősszel pedig ezer árvácska és ezer tulipánhagyma került a földbe. És bár Zsohár Csabáék helyi kertészetéből is mindig  kapnak  virágokat, a növények többsége az ott élők saját nevelése. A polgármester büszke arra, hogy a virágos falut a turisták is mindig dicsérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!