Hírek

2012.11.20. 16:32

Piac: hol, mikor, mennyiért?

Sárvár - A városi heti piaccal kapcsolatos véleményét írta meg levélben egy olvasónk. Az általa felvetett kérdésekre kerestük a válaszokat, és Kondora István polgármestertől meg is kaptuk.

Nagy Ildikó

Miért hétfőn és miért nem hétvégén van a heti piac? Ezt a kérdést is feltette  levelében az a nő, aki a sárvári piacon árusít. A levélíró a kulturált árusítás feltételeit (asztalok, tető, toalett) is hiányolja a piacról, és szeretné, ha a piaci rendtartást betartanák és betartatnák.
- Sárváron évszázadokra visszamenően hétfő a piaci nap, és ezen nem is kívánunk változtatni - mondta el érdeklődésünkre Kondora István polgármester. Ám hogy levélírónk számára jó hírrel is szolgáljunk, hozzátette azt is, hogy a városi tervek között szerepel a régi "kispiac" rendbehozatala: zárt és esztétikus árusító pavilonokat vagy részben fedett pavilonrendszert alakítanának ki ott, ám erre még néhány évet biztosan várni kell.



A téglagyári piac. Ezt biztosan  nem korszerűsítik, a régi kispiac helye néhány év múlva megújulhat (Fotó: Benkő Sándor)


Kondora István tájékoztatott arról is, hogy a jelenlegi, "téglagyári" piacot korábban egy vállalkozó üzemeltette, ám a bérlő az idén már nem fizette rendesen a bérleti díjat, ezért az önkormányzat felbontotta a szerződést. Októbertől  - a városgazdálkodási cége által - tulajdonképpen a város üzemelteti a városi piacot, és egyelőre nem döntöttek arról, hogy ez így is marad-e vagy esetleg új bérlőt keresnek. 

A polgármester elmondta azt is, hogy a képviselő-testület nemrégiben fogadta el a piaci rendtartást, és a jövőben figyelni fognak annak betartására, illetve betartatására. 

Az európai színvonalú városi piac kialakítására azonban még néhány évet biztosan várni kell.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!