Hírek

2012.12.17. 17:18

Kinevezték az új járási hivatalok vezetőit

Vas megye - Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter december 17-én, hétfőn ünnepélyes keretek között kinevezte a járási hivatalok vezetőit.

Kozma Gábor

Januártól vidéken 175 járási hivatal és a fővárosban 23 kerületi hivatal kezdi meg működését a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként, hogy a megyei szinten alacsonyabb államigazgatási feladatokat ellássák - tájékoztattak hétfőn  Budapesten, a Millenárison, ahol  az új hivatalok vezetői ünnepélyes esküt tettek.

A járási hivatalvezetőket -  a megyei és fővárosi kormánymegbízottak  javaslatára - a közigazgatási és igazságügyi miniszter nevezi ki határozatlan időre.  A járási hivatalvezetők feladata az lesz, hogy a jogszabályokban és belső szabályzatokban a hatáskörükbe utalt feladatokat ellássák, biztosítsák a járási törzshivatal és szakigazgatási szervek feladatellátását, a hivatal működését, s ők gyakorolják a munkáltatói jogokat a járási hivatal és szakigazgatási szerveinek kormánytisztviselői felett.

Letették az esküt az új hivatalvezetők,  Orbán Viktor és Navracsics Tibor (balra) jelenlétében (MTI-fotó: Máthé Zoltán)

A hivatalvezetők kiválasztásánál a cél az volt, hogy szakmailag felkészült, közigazgatásban jártas vezetők kerüljenek a hivatalok élére - emelték ki. Kinevezésük feltétele a felsőfokú végzettség és legalább 5 év közigazgatási gyakorlat, amelybe beleszámít az országgyűlési képviselői tevékenység és a polgármesteri tisztség betöltése is - hallottuk.

Harangozó Bertalan megyei kormánymegbízott  is  részt vett az eseményen.  - Járásnyi közelségben az állam, ez volt a mottó és így is gondoljuk - fogalmazott. - Az államreform igen fontos, harmadik  szakaszához értünk el. Hosszas egyeztetések után választottuk ki azt a 7 embert, aki januártól a járási hivatalokat vezeti. Négy közülük már hosszabb idejű közigazgatási  tapasztalattal bír,  hárman pedig  eddig polgármesterként bizonyítottak. Jogos a remény arra, hogy beváltják majd a hozzájuk fűzött reményeket  - mondta a vasi kormánymegbízott.

Az új vezetők: Gombásné Nardai Ibolya - Körmend,  Görcz Gyula Csaba - Szombathely,  Dr. Kapiller Sarolta - Kőszeg, Orbán István - Szentgotthárd, Tauszné Vincze Edit - Vasvár,  Dr. Galántai György - Sárvár,  Gecse József - Celldömölk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!