Hírek

2012.12.20. 13:20

Megújult a játszótér a Szent István parkban

Szombathely - A gyerekek csütörtökön már birtokba is vették a megújult játszóteret a Szent István parkban.

Bajdó Bettina

Lazáry Viktor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, a 11. számú választókerület önkormányzati képviselője sajtótájékoztatót tartott ma délelőtt. Az apropó a Szent István parkban lévő játszótér megújítása volt. A teret már birtokba is vették a gyerekek, így hangos kacajok és kiabálások mellett avathatták fel.

A gyerekek birtokba vették a játékokat (Fotó: Szendi Péter)

Az alpolgármester elmondta, hogy nemcsak a környéken élők kedvelik a játszóteret, hanem a város számos óvodájából érkeznek ide csoportok. Az elmúlt tíz évben azonban sok rongálás történt a játszótéren, jelentős károk is keletkeztek. A Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. pénzügyi keretéből azonban most sikerült megújítani a játszóteret. Színvonalas és igényes lett, s nem utolsó sorban megfelel mindenféle szigorú előírásnak is.

Kiss Dávid, a parkfenntartó kft. vezetője elmondta,  hogy 2,1 millió forintból újították meg a játszóteret. Ebből az összegből kicserélték a burkolatokat, ütéscsillapítókat helyeztek el, s új játékelemek is kerültek a térre. A nagy népszerűségnek örvendő várat is felújították, s hintákat helyeztek el. A környezet szintén felfrissülhetett, új növényeket ültetettek. A játszóteret kerítéssel kerítették körbe, hogy elejét vegyék a további rongálásoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!