Hírek

2012.12.20. 14:40

Örömhírt visznek - A celli Soltis színház fiataljait sokfelé fogadják

Vas megye - A celli Soltis Lajos Színház az idén is betlehemessel járja a megyét: viszik szerte az örömhírt.

Ölbei Lívia

A Soltis színház elsőéves stúdiósai minden évben betlehemessel állnak ki elsőként a közönség elé, mondja Nagy Gábor, a társulat vezetője. Nekik   színházi gyakorlatot is hoz ez a szép és  régi,  Jézus születését megjelenítő   játék:  általa sajátítják el a népi-vásári színjátszás gazdag  eszköztárát.

Sárváron a társulat. A stúdiósok: Gyömörei Anna, Panker Petra, Pesti Tamás, Szalai Szabolcs; jobbra az öregek közül: Marton Márió (Fotó: Benkő Sándor)

Az idén Sárváron bemutatott betlehemest Benkő Ágnes és Benkő Péter állította össze, és  a stúdiósok mellett idősebbek is színre lépnek benne: így újul meg és marad folytonos a hagyomány. Sárvár és a celli kegytemplom után december 22-én 15 órakor a nemeskeresztúri katolikus templomban, 16 órakor a celli Szentháromság téri gyertyagyújtáson, 23-án 9 órakor a kemenesmihályfai, 11 órakor az alsósági katolikus templomban, 15 órakor  a sárvári zeneiskolában kopogtatnak a pásztorok  az öröm ígéretével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!