Hírek

2013.01.10. 17:10

Átvett üzletek, de nem minden bolt sorsa biztos Vas megyében

Vas megyei körkép - Vas megyében a Coop csoporthoz tartozó vállalkozások vették át a dolgozókkal együtt a Match élelmiszerüzleteket, de nem mindegyiket.

Kupi Györgyi

Vas megyében a Coop csoporthoz tartozó vállalkozások vették át a korábbi brüsszeli székhelyű Luise Delhaize Match üzletek többségét. A belga lánc veszteségei miatt vonul ki az országból.

Mersich Mátyás, a Hétforrás Zrt. vezérigazgatója a Vas Népének elmondta, hogy a Match Éhen Gyula téri bérelt üzletét a továbbiakban ők bérlik, valamint megvásárolták a Derkovits üzletközpontban lévő boltot, a két kőszegi üzletet és a bükfürdőit is. A  szombathelyi Fő téri bérletét is átvállalták volna, a várossal ebben meg is egyeztek, az eladóval viszont nem jutottak dűlőre. (Úgy tudjuk, lehetséges, hogy továbbra is élelmiszer-kereskedésre használják  az üzletet, azt viszont még nem tudni, hogy ki.) A Vásárcsarnokban és a MOP-ház alatt lévő üzletek iránt nem volt érdeklődés első körben a Coop részéről, ezek sorsa még kérdéses.

 

A legtöbb boltra a napokban már kikerült az új cégtábla, így a szombathelyi  Óperint utcai üzletre is. Fotó: Kiss Teodóra

 

A Szombathelyi Coop Zrt.-t nem értük el telefonon, de értesülésünk szerint az Óperint, a Károly Róbert, a Pázmány, a Maros és a Zanati úti üzleteket megvásárolták, az Ady térinek pedig átvették a bérletét a helyi társasháztól és az önkormányzattól.

Mersich Mátyás elmondta továbbá, hogy a Coop-csoporthoz  került üzletek minden alkalmazottját tovább foglalkoztatják, általában ugyanabban a státuszban, amelyben korábban dolgoztak, és bérüket és juttatásaikat sem változtatták meg. A vezérigazgató megjegyezte azt is, hogy ezt örömmel tették, mert  kiváló szakemberek kerültek a Coop gárdájába.

A vasvári Match üzletet a Vasvári Áfész vette át, gazdaságossági okokból azonban nem üzemeltetik tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!