Hírek

2013.01.17. 16:44

Bérlakással támogatják a gyermekfalu volt lakóit

Szombathely - Önkormányzati bérlakást adtak át a kőszegi gyermekfalu egy volt lakójának. A felújított, egyszobás lakásba Vajda Géza költözhetett be. Ő a hatodik ebben a programban.

A Szent Márton utcai „kiléptető” lakást átadásán dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere arról beszélt, hogy a megyeszékhely példaértékű igyekszik lenni a szociális gondoskodás területén, amelybe természetesen az ifjúság, különösen az állami gondozottak támogatása is beletartozik.

Az SOS Gyermekfalu Alapítvány és a szombathelyi önkormányzat közötti szerzôődés szerint ez, a hatodik az utolsó lakásátadás, de a közgyűlés a közeljövőben dönthet a támogatás folytatásáról, továbbgondolásáról – tette hozzá az ifjúsági ügyekért is felelős tanácsnok, Szakály Gábor.

Szilágyi Imre, Puskás Tivadar és Vajda Géza a házi ünnepségen. Fotó: Kiss Teodóra

Az SOS gyermekfaluból az életbe 18 évesen kikerülő fiatalok nem rendelkeznek sok félretett pénzzel, jó esetben is csak egy-kétmillió forint gyűlik össze a számlájukon az életkezdéshez. Ennyiből ma nem jutnak saját lakáshoz – vázolta az állami gondozottak helyzetét Szilágyi Imre, az SOS Gyermekfalu kőszegi területi igazgatója.

A szombathelyi önkormányzat a felújítandó bérlakások közül választotta ki azokat, amelyeket a gyermekfaluban felnőtt fiatalok kaptak meg. A felújítás költségeit (néhány százezer forintot) már az új lakó fizette. Ez viszont lelakható, vagyis a munkálatok finanszírozása fejében nem kell lakbért fizetnie, valószínűleg még négy-öt éven keresztül.

A házi ünnepség végén a polgármester nyújtotta át a kis lakás kulcsait Vajda Gézának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!