Hírek

2013.01.20. 16:07

Bessenyei-díjas Jordán Tamás

Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat kap Jordán Tamás a magyar kultúra napja alkalmából, a hódmezővásárhelyi önkormányzattól.

Ölbei Lívia

Jordán Tamás, a WSSz igazgatója  a magyar kultúra napján veszi át a Bessenyei-díjat, adja hírül a wssz.hu.

A Hódmezővásárhely önkormányzata által alapított elismerésben az idén  a Jordán Tamás színművész mellett  a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara részesül. A város  2008-ban alapította meg a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat. A  kétszeres Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művészről, Hódmezővásárhely szülöttéről és díszpolgáráról elnevezett - az első három évben városi hatáskörű, majd a magyar nemzet egészére kiterjesztett - elismerést minden évben az amatőr és hivatásos színjátszás, népdal, magyar nóta, instrumentális zene, kórus, néptánc, vers- és prózamondás területéről jelöltek közül egy személy és   egy csoport kapja meg. A nettó 500 ezer forint pénzbeli juttatással járó díj azoknak adományozható, akik a magyar kultúra fejlesztésében és terjesztésében, a magyar nyelv ápolásában, a magyar nemzet és nyelv fennmaradásáért folytatott munkában kimagasló teljesítményt nyújtanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!