Hírek

2013.01.03. 17:57

Megszűnik a tömegközlekedés Kőszegen?

Kőszeg - Január 1-jétől új menetrend lépett életbe a buszközlekedésben. Van, aki felháborítónak tartja a kevesebb buszjáratot.

Némethy Mária

Felháborító, hogy Kőszegen gyakorlatilag megszűnik a tömegközlekedés. A január 1-jétől érvényes menetrend szerint hétköznap három járat van a városban, vasárnap kettő, szombaton semmi. Sem a vonatról érkező dolgozók nem jutnak el a város felső részébe, sem onnan a vonatra. Én magam is gerincműtött vagyok, és nem mindig megy a gyaloglás. Az idősek, fájós lábúak, akiknek be van fizetve az ebéd, nem képesek eljutni gyalog érte. Ki rendelte ezt a tömegközlekedést el, és ki hagyta jóvá?” Pintér Tibor juttatta el véleményét szerkesztőségünkbe. Mint arról már korábban tudósítottunk: a kőszegi képviselők legutóbbi ülésükön döntöttek úgy, hogy a sok üres busz miatt megpályáztatják a helyi tömegközlekedést, mert december végén lejárt a Vasi Volán Zrt. és a kőszegi önkormányzat között a nyolc évre szóló közszolgáltatási szerződés.

 

 

Panaszosunk szerint az időseknek nem kedvez a buszközlekedés (Fotó: Kiss Teodóra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!